Jdi na obsah Jdi na menu
 


BŘEZEN - DUBEN 2010

30. 4. 2010

2.3.2010

Dnes jsem dokončila ilustrace pro časopis Pojď si hrát a od zítřka začínám pracovat na ilustracích Čarodějnice Eulálie od Zuzky Pospíšilové a Sedmilháři Josífkovi II. Daniely Krolupperové. Knihy nejsou tak rozsáhlé a tak se je pokussím zvládnout najednou. Ostatně mi nic jiného nezbáývá:-) No, bude to dobrodružné...

Založila jsem novou fotogalerii z první Strašibraší akce. Na Miloše Kratochvíla mezi dětmi se podívejte ZDE

4.3. 2010

Pokračuji v práci na Eulálii a raduji se z každého nového pozitiva. A něco pro Vás: na serveru čítárny.cz vyšel pěkný článek o knížce Miloše Kratochvíla Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech. (měla jsem tu čest ji ilustrovat:-) Věřím, že komu se tahle kniha dostane do ruky, ten ji jen tak nepustí a bude číst jedním dechem od začátku do konce. Ostatně, jestli Vás zajímá jak to se Strašibrachy je, klikněte si na následující odkaz:

STRAŠIBRAŠI NA ČÍTÁRNÁCH

7.3. 2010

Byla jsem nucena dočasně pozastavit práci na Eulálii a nyní pracuji na Josífkovi II. Daniely Krolupperové. Od pátku jsem skicovala ilustrace a dnes večer jsem začala malovat. Takže už to přibývá pomaleji:-). Počítám, že první ilustrace se v nové galerii objeví zítra večer, nebo v úterý.

9.3. 2010

Změny v rukopisu Josífka II mi pěkně zamotaly hlavu. Poté, co jsou všechny ilustrace hotové v obtahu a část jsem začala barvou, čekají mě předělávky celé jedné kapitoly a dalších drobností. Takže nudit se určitě nebudu.

Přesto jsem už založila galerii a první ilustrace si můžete prohlédnout ZDE

11.3. 2010

Pár nových ilustrací pro Josífka.... A jinak?... Něco se hýbe správným směrem a něco mi zase dělá těžkosti (jako každému:-)

Doplnila jsem seznam akcí a besed Miloše Kratochvíla do aktualit ZDE

14.3. 2010

Josífkovské ilustrace přibývají, už mě čeká grafické zpracování programu pro Divadlo v parku a musím přidat, protože Eulálie chce taky na svět:-) Kdyby tak den byl natahovací! (alespoň ten, kdy se daří:-)

15.3. 2010

Stále Josífek, chýlím se k závěru, začínám dolovat síly....

16.3. 2010

A doluji a doluji...ještě se něco našlo:-)

17.3. 2010

Dnes jsem domalovala všechny ilustrace do Josífka. Zbývají mi pouze předsádka a obálka.

Hotové ilustrace jsou ZDE

19.3. 2010

Je Josefa a já jsem dnes definitivně dokončila ilustrování Josífka. Tak to má ode mě k svátku:-) Poslední počin - obálka - je po dnešku také hotová, ale zveřejním ji až po schválení. A už jsem dostala zadání do Pojď si hrát...

22.3. 2010

První ilustrace z Čarodějnice Eulálie Zuzky Pospíšilové jsou ZDE

24.3.2010

Musela jsem na chvíli odložit Eulálii, kvůli práci pro Pojď si hrát a pro Divadlo v parku, které je opravdu hodně.

Novou recenzi na knihu Strašibraši, aneb Tajemství věže v Kamsehrabechh si můžete přečíst ZDE

30.3.2010

Tak jsme si o víkendu krááásně pokřtitli Strašibrachy a tady jsou

FOTOGRAFIE ZE KŘTU KNIHY 

A také proběhl křest knihy Modrý pták od Maurice Maeterlincka (nakladatelství Triton). Kniha měla báječného kmotra, mého parťáka Miloše Kratochvíla, který ji krásně pokřtil. Bohužel z této akce se žádné fotografie nedochovaly:-) Musíte si to představit.....

2.4. 2010

Tak už jsem zase zpátky u Eulálie:-). A mám dnes radost ze spousty věcí, ze svých přátel, z toho že si dělají radost navzájem a tím i mně:-) A jinak, jestli jste ještě neslyšeli o Strašibraších, tak fakt musíte honem sem:

UŽ JSTE SLYŠELI O STRAŠIBRAŠÍCH?

(povídání o knize a jejím křtu)

 

7.4. 2010

Zbývá dokončit posledních šest obrázků do Eulálie, obálka a předsádka. Tak snad se už brzy budu moci vrhnout na Modrého Poťoucha Miloše Kratochvíla...těším se moc. (a zlobí mě adminstrace, barvy si dělají co chtějí a bold se tvrdošíjně nenechá odstranit:-) Promiňte.

.

Knihy: Pachatelé dobrých skutků Miloše Kratochvíla a Draka je lepší pozdravit Daniely Krolupperové a Miloše Kratochvíla získaly

nominaci na Zlatou stuhu za rok 2009!!!

to je úžasné a já jim moc gratuluji!!!

9.4.2010

Dnes jsem dokončila poslední ilustraci pro Eulálii, zbývá mi předsádka a obálka. Eulálie mě moc bavila. A už se těším na další knížku, kterou bude modrý Poťouch od Miloše Kratochvíla

Eulálie ZDE

14.4.2010

Předsádka i návrh obálky pro Eulálii jsou hotové. Právě jsem zahájila práci na Modrém Poťouchovi Miloše Kratochvíla. Čtu rukopis, vymýšlím, kde bude jaká ilustrace a dělám si poznámky. Zítra začnu skicovat. Mohlo mě potkat něco lepšího?

:-)

18.4.2010

Celý víkend jsem dělala trička a kulisy pro kapelu Ententýky do muziky, aby měli něco veselého na sebe a kolem sebe, až budou hrát pro děti Písničky z klobouku (texty Miloš Kratochvíl, muzika Dan Vydra)

29.4.2010

Dokončila jsem ilustrace pro Pojď si hrát a začínám ilustrovat Správnou partu od Daniela Kühnla - už čtvrtý díl, která už je v dlouhodobém plánu. Modrého Poťoucha Miloše Kratochvíla jsem zatím ještě maličko odložila, abych měla jistotu, že pak budu mít na něj nerušený kontinuální čas, který si velice zaslouží. Takže i přes pár prvních skic ještě trpělivě čeká na své skutečné entrée na můj pracovní stůl:-)

Chcete-li se potěšit fotografiemi z Milošovy besedy v Nové Pace, můžete ZDE