Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dudáci a Vlčí hlavy

10. 3. 2009

Kniha Zdeňka Šmída Dudáci a vlčí hlavy vyšla v reedici v nakladatelství Olympia v únoru 2009. Je doprovázena mými ilustracemi. Je to sice čtení pro dospělé, ale myslím, že i vy dospělí máte rádi obrázky....a tahle knížka v člověku vyprovokuje smích a způsobí mu potěšení, když se zůčastní inspekce do historie a duší Chodů. A rozhodně to není kniha jen pro historiomilce.....

.

Knížku rediguje báječná paní redaktorka - Jolana Barešová. každou novou ilustraci jsem jí posílala mailem do nakladatelství a tu a tam jsem si neodpustila pár doprovodných slov (viz úryvek z mého mailu níže). To přesně popisuje můj vztah k této práci:

"...........Strašně mě tahle knížka baví...opravdu se na ní vyřádím, opravdu, s každým obrázkem ...Ne každá věc člověka tak chytne, ale ilustrovat tohle je opravdové potěšení. Vždycky při opětovném pročítání rukopisu se někde zaseknu a směju se jako blázen. Například v postřekovských husách...věta o tom, že husy chápou jevy izolovaně mě naprosto dostala. ....Jak bych potom mohla odolat takové výzvě? A tak je to pořád....."

Ano a takhle je to pořád a díky Bohu za to! :-)

.

DUDÁCI A VLČÍ HLAVY: Zdeněk Šmíd. Ilustrace: Markéta Vydrová

.

KNIHA NÁVŠTĚV

aktualizace:20.října 2008

I

.

prohlížíte stránku

 ILUSTRACE MARKÉTA VYDROVÁ

DUDÁCI A VLČÍ HLAVY (autor Zdeněk Šmíd)

ILUSTRÁTOR MARKÉTA VYDROVÁ

LUSTRACE ILLUSTRATIONS ILUSTRÁTOR ILUSTRÁTORKA OBRAZY MALÍŘ MALÍŘKA VÝTVARNÍK VÝTVARNICE "ILUSTRACE PRO DĚTI"