Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČERVEN 2009

30. 6. 2009

1.6.2009

PŘED CHVÍLÍ ZAČAL ČERVEN!!! A já mám z toho radost, protože je to nádherný Strašibraší červen! Jen ještě dokončím Správnou partu od pana Kühnla a pak.....:-))

Správná parta už má založenou galerii ZDE

2.6.2009

Maluji správnou partu a baví mě to! Přeji každému, kdo na něčem pracuje, aby ho to také bavilo a stihl všechno včas tak, jak si naplánoval...(třeba do konce týdne:-) 

4.6.2009

Pořád maluji správnou partu. V galerii dílny Albatrosu byly přidány nové fotky ZDE

5.6.2009

ještě stále Správná parta, ale už bude dobojováno brzo:-) založila jsem panu Kratochvílovi KNIHU NÁVŠTĚV  a také nám oběma jednu SPOLEČNOU knihu návštěv 

6.6.2009

Ddnes jsem dokončila ilustrace pro knihu Správná parta a tajemství přístavu. Je to nádherný pocit, mít zase hotový kus práce. Obálka se bude dodělávat později, takže hotovo až na tuto maličkost, kterou nepočítám:-) ALE! Dnes jsem se začala nořit do Strašibrachů pana Kratochvíla a byl to ponor opravdu hluboký a šťastný. Od listopadu 2008 se těším na tento okamžik! Je červen! Chápete mé sebeovládání? Já ne! To bude krása!!!:-)) Mám radost a přeji ji všem okolo!

7.6.2009

Jsem důkladně zakousnutá do rukopisu pana Kratochvíla. Proplouvám jeho vlnami a neustále nacházím nové a nové nápady k ilustrování. Báječný text probouzí mé myšlenky. Euforie trvá. 

8 - 9.6.2009

Trošku jsem to asi přepískla, ze včerejška na dnešek. Zdržela jsem se na návštěvě u Strašibrachů a dnes jsem jako mátoha:-). Vera jsem také namalovala obálku správné party. A dnes dodělávala dvě obálky do učebnice a trošku strašibrašila.

A později odpoledne jsem nedělala vůbec nic:-)....

Všem, které zítra něco čeká přeji, ať se jim to báááječně vydaří!

Přidala jsem další knihu do odd. MILOŠ KRATOCHVÍL a jeho knihy

10.6.2009

ČÁRY MÁRY FUK!!!:-)

Už skicuji Staršibrachy!!!

A jsem v první čtvrtině.... 

11.6.2009

Dostala jsem se kus za polovinu ve skicování ilustrací pro Strašibrachy. Příští týden už bude stoprocentně s barevným začátkem. Možná i dřív:-) Těším se moc na to!

*          *

                                         

O

*                                                        *

*                                             * 

*             *

13.6.2009

Dokončila jsem skicování Strašibrachů a začala pracovat tuší. Mimoto jsem opět dostala pravidelné zadání do časopisu Pojď si hrát, na které jsem úplně zapoměla, takže v pondělí budu muset ilustraci knihy odložit a věnovat se časopisu.

15.6.2009

Maluji Pojď si hrát a pustila jsem se do úpravy "postavičkárny". To jsem chtěla původně až večer, ale to už bych na to neviděla:-) Takže chvíli teď a chvíli zítra.....

 16.6.2009

Nadále maluji Pojď si hrát, ale dnes jsem ještě dělala něco kolem obálky pro Školní strašidlo a dvě úpravy ilustrací pro ČJ3. Stále platí mé osobní, neměnné a tolik nechtěné pravidlo mnohosti:

Máte-li něčeho až nad hlavu, ještě si dvě hlavy půjčte, protože toho všeho brzo přibyde:-)

a k tomu dlužno dodat že:

Nezáleží na velikosti těch, co mají nohy na stole. I tak se dívají na vás zvysoka...

18.6.2009

Stále Pojď si hrát. Takže večer jsem si trošku hrála s horním bannerem stránek. Už to chtělo změnu.

Obrazek

.....kdoví, proč zrovna tenhle obrázek...?....:-)

21.6.2009

Dokončila jsem Pojď si hrát a vracím se ke Strašibrachům a nějakým dalším nápadům:-). Mé poklady se rozrůstají....

25.6.2009

Nestíhala jsem nic zapisovat, budu napravovat. 23. 6. proběhl křest knihy Draka je lepší pozdravit. Takže už je na světě a můžete ji začít shánět:-)

Dnes jsem šťatná, dokončila jsem první fázi ilustrování Strašibrachů pana Kratochvíla. Mám hotové obtahy ilustrací v tuši a zítra začnu kolorovat.

Založila jsem také novou rubriku na stránkách pana Kratochvíla, abyste věděli, co je nového nejen u mě, ale i u mého dvorního spisovatele. Rubrika se jmenuje ROZEPSÁNO. Proč, snadno zjistíte sami.

Také vím, jak vypadá ležatá osmička. No a takovou mám radost:-) 

26.6.2009

Dnes jsem zvolila trošku jiný postup práce oproti původnímu plánu a už se líhnou barevní Strašibraši. Líhli se dnes sice hodně pomalu, nějak mi to nešlo kontinuálně a s obvyklým ponořením, ale večer jsem dostala zásilku dobré nálady. To mě moc pozvedlo a nakonec mám za dnešek hotových prvních 10 ilustrací. Na web půjdou zítra:-) a zase budou přírůstky.

27.6.2009

Tak jsem doplnila pár nových ilustrací do Strašibraší galerie

Dnes asi nic nenamaluji, i když jsem to měla původně v plánu. Byl naordinován jiný program:-). Trocha "odpočinku" taky nezaškodí.

Srdečně zdravím všechny, co mají rádi Uího!

Uí Miloše Kratochvíla. Ilustrace Markéta Vydrová

28.6.2009

Namalovala jsem pár strašibrachů, umístila je na web a také založila novou fotogalerii ze křtu knihy Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě. Je to zde: křest - FOTOGRAFIE

30.6.2009

Další Strašibraši jsou na světě (a v galerii:-))

.

prohlížíte stránku ILUSTRACE MARKÉTA VYDROVÁ

deník ilustrátorky - červen 2009